Szakmai Beszámoló

KOVÁCS MARGÓ - 2021. ÁPRILIS 29.

Nemzeti Együttműködési Közösség
Projekt Címe:” Ez a föld a tied”-Nemzeti Identitástábor
Pályázati azonosító: NEA-NO-20-O-V-0037

Szakmai Beszámoló

A „Ez a föld a tied”-Nemzeti Identitástábor című NEA-NO-20-O-V-0037 pályázati azonosítószámú, programját a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, támogatta a Miniszterelnökség irányító szervként való együttműködésben.

A Nemzeti Együttműködési Közösség 2017-ben alakult azzal a céllal, hogy az anyaországi és határon túli civil szervezeteket összekösse, kapcsolatait ápolja, kibővítse. Programokat szervez, partner szervezetei hagyományőrző, kulturális témájú, nemzeti identitástudatot erősítő programjain vesz részt. Szervezetünk legnagyobb programja, a Nemzeti Identitástábor, melynek szükségességét mi sem mutatja jobban, mint a résztvevők száma, amely az első alkalom óta több mint a duplájára nőtt. A 2019-es, délvidéki helyszínünkön már több mint 120 fiatal és felnőtt vett részt. Táborunkra felfigyelt a Köztársasági Elnök Úr is, aki fővédnökséget vállalt a rendezvény felett.

2020-ban kivételesen magyarországi helyszínt választottunk táborunknak: Szarvast, a történelmi Magyarország mértani középpontját. Mivel 2020-ban emlékezünk az országunkat területileg szétszakító trianoni döntés századik évfordulójára, egyúttal azt is mutatjuk és képviseljük, hogy a magyarság lelki és szellemi összetartozását semmiféle határ nem szakíthatja szét.

2020.06.20. Előkészítő Kerekasztal

Az előzetes terveinkkel ellentétben - a koronavírus-járványra való tekintettel - a 2020. június 20-án megtartott Előkészítő Kerekasztalt szerveztük meg Szarvason, ahol a már meglévő civil szervezetekkel, a szakmai beszélgetéseken túl megbeszéltünk az eddigi tapasztalatainkat, és előkészítettük az augusztusi Nemztei Identitástábort, ami 2020. augusztus 17-23-ig tart, továbbá a tervezett program részleteiről, szervezezési feladatokról tárgyaltak.

2020.08.17. - 2020.08.23. A Nemzeti Identitástábor

A résztvevők tervezett létszáma: 40, de Szarvas város lakosságát is készültünk bevonni rendezvényeinkbe. Meghívott előadóink között szerepelt történész, népzenész, a Zalai Harangláb Népzenei Együttes, a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület tamburazenekara és asszonykórusa, kézműves, Viniczai Andrea tréner.

Az előadásokon kívül a táborlakók színes produkciókkal mutatkoztak be, a város érdeklődő lakosai számára is. A műsor központi része a trianoni évforduló témáját dolgozta fel. A személyiségfejlesztő, önismereti, játékos tréningek alkalmával felnőtt és fiatal feloldódhat, illetve értékes tapasztalatokkal gazdagodhatott.

Kirándulásainkon megismerkedtünk Szarvas nevezetességeivel, továbbá ellátogatunk Sátoraljaújhelyre, Borsira, és Nagyszelmencre.

Hagyományainkhoz híven ismét rendeztünk vetélkedőket: Ki mit tudot, Dalpárbajt, történelmi vetélkedő , illetve a résztvevők csapatokat alkottak, majd a tábor utolsó napján kiderült, melyik csapat jegyezte meg a legtöbbet az előadásokból, a kirándulásokon elhangzott idegenvezetésből.

2021.03. "Táborutó" online programértékelő kerekasztal

A "Táborutó" online programértékelő kerekasztal című rendezvényünken a szervező csapat értékeli a tábort, a szervezési munkát magát, a programok megvalósulását a tervekhez viszonyítva, a résztvevők aktivitását, érdeklődését, észrevételeit. Reflektált saját munkájára, levonta a tanulságokat és következtetéseket, és ezekből építkezik a következő évi táborra. Jelen pályázat hozzájárult, hogy (20fő) részére 2020.08.17-és 23 között étkezést tudtunk biztosítani a program alatt.

A pályázat a program megvalósításán felül lehetőséget nyújtott a szervezetünk működésének finanszírozására is: ide értve az iroda bérlés, a szervezet könyvelésének megbízására egy könyvelőiroda által, a magyarsiker.hu honlapon történő hirdetést.Végezetül pedig a személygépkocsi költségtérítésben, mely hozzájárult partnereink, kapcsolataink megtartásához, illetve szervezeti feladataink ellátásához.

Meghívó a Nemzeti Identitástáborba

KOVÁCS MARGÓ - 2020. JÚLIUS 2.
Ahogyan bármely honlap, úgy ez az oldal is sütiket (cookie) használ a működéshez. Az oldal használatával, ön beleegyezik ezek használatába!
Adatkezelési tájékoztatónkhoz kattintson ide!